Afwerking

Diverse materialen en vormen

Laser snijden en graveren

Tot een formaat van 1300 x 900 mm kunnen wij door middel van lasertechniek snijden en graveren op materialen als acrylaat, hout, kunststof, leer, metaal, papier en textiel. Ideaal voor de productie van naambordjes, gadgets, belettering, relatiegeschenken of POS materialen.

Deze techniek stelt ons in staat om snel en flexibel te werken. De dikte van de laserstraal is een fractie van een millimeter waardoor een nauwkeurige en smalle snede kan worden gemaakt. Door de geconcentreerde hitte ontstaan er geen scherpe randen met bramen en er blijven geen materiaalresten achter. Uw product is vrijwel direct klaar en heeft bijna geen nabewerking nodig.

Het belangrijkste voordeel van deze gespecialiseerde machine is dat het een grote vormvrijheid biedt. Complexe logo’s, afbeeldingen of impressies vormen geen probleem.

frezen
$

Benieuwd naar de toepassingen?

$

Benieuwd naar de materialen?

Toepassingen van de laser

Laseren is door de komst van nieuwere, moderne technieken in te zetten voor kleine, maar ook grote ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan het laseren van uw bedrijfsnaam of -logo voor op de gevel. Ook kun je gedetailleerde reclamematerialen maken met deze techniek. De toepassing hangt natuurlijk ook af van het materiaal.

frezen
$

Benieuwd naar de toepassingen?

$

Benieuwd naar de materialen?

Contour afwerken en snijden

Wij kunnen diverse soorten materialen in verschillende vormen afwerken. In onze werkplaats staat een moderne machine om te frezen. Hiermee kunnen wij eenvoudig en snel uw opdracht uitvoeren. Frezen is geschikt voor gevelbelettering, maar ook displays en life size cut-outs. De machine is namelijk in staat om de meest ingewikkelde patronen tot in het kleinste detail uit te snijden. Het ontwerp vormt dus vrijwel geen beperking meer.

Een andere vorm van afwerken is contour snijden. Het verschil met frezen is dat de machine bij contour snijden met een mesje de vorm volgt. Terwijl bij frezen maakt de machine gebruik van een boortje waardoor er alle vrijheid is om welke vorm dan ook te volgen.

Toepassingen van afwerking

Frezen is door de komst van nieuwere, moderne technieken in te zetten voor kleine, maar ook grote ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van uw bedrijfsnaam of -logo voor op een beurs, maar ook groter op de gevel. Ook kun je gedetailleerde reclamematerialen maken met deze techniek. De toepassing hangt natuurlijk ook af van het materiaal. Frezen wordt vaak ingezet bij harde, stugge en/of dikke materialen. Contour snijden wordt gebruikt bij textiel, folies, stickers en meer. Het is ideaal voor POS-items.

Voorbeelden van materialen

Voorbeelden van materialen die te frezen zijn.

Dibond

Dibond is een veelzijdig materiaal. Het is vormvast en geschikt voor binnen- en buitengebruik. Dit materiaal is in te frezen waarna het paneel gebogen kan worden. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden met betrekking tot de constructie van het ontwerp.

DS mat dibond brushed
Mat foambord

Foambord

Foambord is makkelijk te frezen in elke gewenste vorm. Het originele materiaal is wit, maar er zijn veel printmogelijkheden. De dikte kan variëren tussen de 5 en 19mm. Voor de toepassing van gefreesd foambord kunt u denken aan winkeldecoratie of displays.

Geschuimd PVC

Geschuimd PVC is een van de meest gebruikte kunststoffen. De kunststofsoort wordt veel gebruik in de reclamewereld en voor interieurtoepassingen. Een voordeel is namelijk dat het een hele lichte materiaalsoort is.

Geschuimd PVC
w

Meer weten over afwerking?

Neem contact met ons op. Ons team helpt u graag verder.